Zandcement dekvloer

Cementdekvloeren icm vloerverwarming en isolatie!

Alles onder één dak.

Betaalbaar en duidelijk.

Na 6 dagen bewerkbaar en droog*


Tebar Group

ervaar het GEMAK EN SERVICE VAN TEBAR GROUPEen Zandcementdekvloer? Onder cementdekvloeren verstaan we een smeervloer die meestal bestaat uit zand, cement en water. Hiermee kun je een oude of nieuwe ondervloer egaliseren of vlak maken. Je kunt een Zandcement Dekvloer ook gebruiken om leidingen en de vloerverwarming weg te werken.


Op de cementdekvloer, komt vaak een eindvloer. Het hoeft niet: je kunt er ook voor kiezen de cementdekvloer als woonvloer te gebruiken. Een cementdekvloer komt voor in veel gebouwen, zoals bedrijfsgebouwen, kantoorruimtes en in woningen. Een cement dekvloer leggen is een precies klusje. Het vereist wat vakkennis, want je wilt natuurlijk wel dat je nieuwe cementdekvloer er mooi egaal bij ligt.

Waarom een cementdekvloer?
Je kunt kiezen voor een cementdekvloer als de vloer opgehoogd moet worden, als de ondervloer niet mooi egaal is, of als je het wilt gebruiken als ondervloer voor een eindvloer. Een voorbeeld: stel dat je een badkamer hebt, waar een slaapkamer is bijgetrokken. De oude badkamervloer ligt meestal hoger dan de slaapkamervloer. Om een mooi vloeiend resultaat te krijgen, moet de vloer worden opgehoogd. Dat kan middels een cementdekvloer. Zo ontstaat één vloer op gelijke hoogte.

Een Zandcementdekvloer is perfect en strak, ideaal voor Plak PVC of om betegeld worden, het kan uiteraard ook met linoleum of tapijt bekleed worden. In ruimtes als een magazijn of een garage kun je er ook voor kiezen de cementdekvloer als eindvloer of afwerkvloer te gebruiken. Het voordeel van een Zandcementdekvloer is dat het waterdicht en glad is. Het is een goede basis als ondervloer, maar kan ook worden gebruikt als eindvloer. De keuze is aan jou.


Hoe gaat het in zijn werk?

Een cementdekvloer maken gebeurt in een aantal stappen. Allereerst bepaalt de specialist hoe dik de cementdekvloer moet zijn. Een Zandcementdekvloer mag 3 tot 10 centimeter dik zijn. Meestal wordt er gekozen voor een dikte van 3, 4 of 5 centimeter. In combinatie met vloerverwarming adviseren we minimaal 4cm. Daarna maakt de expert de ondergrond schoon. Het is de bedoeling dat de vloer stabiel, droog en vetvrij is.

Vervolgens wordt de ondergrond voor behandeld met een vloerprimer, die geschikt is voor de mortel die we gebruiken. Een primer zorgt ervoor dat de cement dekvloer goed hecht. Daarna maakt de professional de mortel aan. Dat is een precisie werk, want de verhoudingen moeten uiteraard perfect zijn.

Wanneer de mortel klaar is, giet de vakman het uit over de vloer. De vakman begint met cementdekvloer smeren en egaliseert deze de vloer met een rei of een trekker. Dit gebeurt zowel in de breedte als in de lengte. Vervolgens controleert de vakman de dikte van de vloer. Klopt het? Dan is het wachten tot de vloer is opgedroogd.


Vloer laten drogen
Over het algemeen duurt het zo’n vier weken voordat een cementdekvloer echt goed droog is. Wanneer de vloer goed is opgedroogd, kun je beginnen aan de verdere afwerking. Het is zo belangrijk dat de vloer goed droog is, omdat het de basis vormt voor je eindvloer. Let op : Het is mogelijk door tegen meerprijs een versneller toe te voegen,  al na 6 dagen Plak PVC te leggen. Informeer naar de mogelijkheden en opties. Zo loopt uw project geen onnodige vertraging op.

Wanneer de vloer nog vochtig is, merk je dat de vloer die erop komt te liggen, krom trekt. Werk je met vloerbedekking? Dan zal de vloerbedekking niet hechten op een natte ondergrond. Heb je de vloer snel nodig? Dan hebben wij een middel om de vloer sneller te laten drogen.

De afwerking van de vloer
Een cementdekvloer kun je afwerken door bij Tebar Group voor een Tegelvloer of een Plak PVC vloer te kiezen. We beheren het gehele traject waardoor u er geen omkijken naar heeft. Je kunt bij Tebar Group standaard rekenen op een scherpe prijs door de combinatie korting.

Vlinderen houdt in dat je een vlinderachtig patroon aanbrengt met een vlindermachine. De vloer krijgt dan een glad en egaal uiterlijk. Qua look lijkt het meer op een ruwe vloer, maar toch met een mooi resultaat.

Wanneer je een vloer wilt verven, is dit zeker mogelijk. Het is geen ingewikkelde klus, zolang de cementdekvloer zelf maar goed is gelegd, en je eerst met een primer werkt.Klus uitvoeren
Indien de offerte akkoord is zullen wij de klus in overleg inplannen. Wij streven ernaar om altijd binnen 2 weken te kunnen starten.

Call Now Button